 |
Skildpadde af trylledej
|
 |
|
Trylledej laves af: 2 dele mel + 1 del fint
salt + en sjat olie + varmt vand til dejen er sammenhængende uden at klæbe. Selv plejer
jeg så at lade dejen ligge et par dage, hvorefter jeg tilsætter mere mel. Dejen bliver
langt smidigere på den måde. |
 |
 |
Til en
skildpadde bruges 3 pølser, til forben, bagben og hoved/hale; samt to
kugler, der trykkes flade som over- og underskjold. |
Hoved/halestykket - som er rundt i hoved-enden og tilspidset i haleenden -
lægges på underskjoldet og benene lægges ovenpå som vist på figuren. |
 |
 |
Overskjoldet
lægges på og trykkes til. |
Med en saks
klippes tæer og mund. |
 |
 |
Kortnåle sættes
i som øjne. Det virker levende, hvis hovedet hældes lidt på skrå. |
Skjoldets
mønster kan let laves med et fingerbøl. |
 |
 |
Skildpadden
tørres i ovns (100 grader en dags tid) eller ved tålmodighed på et lunt
sted. Herefter kan den males og lakeres. |
Denne
slildpadde er lavet på samme måde, men med lidt større omhu. Den er forsynet
med en burrepude på maven, så den kan sidde i hjørnet af computerskærmen. |