Ildporesvampe

Ildporesvampe er meget hårde. De brænder derfor langsomt, og deres navn skyldes, at man har brugt nogle af arterne til at transportere ild i.
Nedenfor er det Blommens ildporesvamp (Phellinus pomaceus), som er almindelig på gamle blommetræer - og gamle mirabellehække. Den gror på træet, mens det endnu er levende, men de er tegn på, at træet er gammelt.
Almindelig ildporesvamp (Phellinus igniarius). Denne svamp er hård og næsten umulig at brække af træet. Den gror på levende træ, mest pil. Den brænder meget langsomt og er derfor tidligere blevet brugt til at transportere ild i.
Skorpe-ildporesvamp (Fuscoporia ferrea). Denne ildporesvamp har slet ingen hat, men har det dog med at lægge rørene i etager.

Pude-ildporesvamp

Pude-ildporesvamp (Phellinus punctatus) har slet ikke antydning af hat. Den er helt klæbet til underlaget. Denne svamp gror på mere eller mindre levende stammer af buske som hassel og pil. Den er flerårig, og da poreområdet bliver mindre og mindre år for år, danner svampen koncentriske ringe. Det levende porelag er brunt og uden hår - som det ses nedenfor.
Disse svampe er fotograferet i Børstingerød Mose, hvor svampen er ret hyppig.

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden iPind.jpg (1062 bytes) Tilbage til dyrelivet Tilbage til svampe
Tilbage til poresvampe