Strikkemaskine (strikkelise) til tubestrik

At strikke lange rør ved hjælp af en hjemmelavet strikkemaskine er en rolig, meditativ beskæftigelse, som man kan blive helt afhængig af. Samtidig er det meget nemt at lære, fordi det ikke kræver beherskelse af fine redskaber som strikkepinde eller hæklenåle. Her bruges uldgarn, som er farvet med svampe. Se her.

Til strikkemaskinen bruges et stykke plakat-rør, gaffa-tape og mindst 8 strikkepinde, der kan knækkes over. Knæk strikkepindene over cm. 10 cm. fra toppen og lim dem fast med nogenlunde ens mellemrum langs kanten af røret, så de stikker et par cm. op over røret. Start nu med at binde en løs luftmaske omkring hver strikkepind.

Nu starter strikningen. Garnet holdes hen over løkken på næste strikkepind, og den gamle maske føres hen over den løse garn, så der fremkommer en ny maske. Og så videre til næste. Rundt og rundt og rundt. - Hvis man vil, kan man selvfølgelig godt bruge en hæklenål, men det er ikke nødvendigt.

Snart dukker tuben op i bunden af røret - og bliver længere og længere.
Man lukker af ved at knække garnet over og trække enden igennem alle løkkerne. Så snøres tuben sammen. I den anden ende kan man føre en ende garn gennem de store startløkker og binde sløjfe. Så kan man åbne og lukke tuben der.
Her er strikket med sejlgarn. Det er endnu nemmere.
Tuberne er dekorative og kan bruges til opbevaring af forskellige ting. Til højre er anbragt træperler i tuberne. Med lidt flere pinde var tuberne blevet tykkere, og kunne bruges til løg og hvidløg. Det er da en fiks lille gave
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer

Tilbage til
praktiske idéer