Skovdjævel (Bøgespinder)

Larve af Bøgespinder (Stauropus fagi). Den kaldes Skovdjævel. Hvem tør spise sådan en?
Det er ikke en larve man ser meget til,for den lever i toppen af bøgetræer. Men bliver et træ fældet ved sommertid, så er den da værd at kigge efter.
Hovedenden. De farligt udseende dyser er nu blot til at lave spind, så larven kan fire sig ned og bygge en kokon, når den skal forpuppe sig. Bagenden, som løftes truende, hvis larven forstyrres. Ser jeg ikke et slangehoved her? Mange småfugle nærer en instinktiv frygt for slanger.
     
  Som helt lille larve ser den ikke nær så underlig ud.  
     
Den voksne bøgespinder skal primært formere sig. Det er hannerne, der finder hunnerne, og de bruger lugtesansen, som er knyttet til de fjerformede antenner.

Bøgespinderen selv ser ikke så farlig ud. Den kommer til lys om natten, og i hvile stritter bagvingerne frem under forvingerne. Den er utroligt godt camoufleret, når den sidder på bark. Se bare nedenfor. 

 

Andre Natsommerfugle

Målere Aftensværmere Glassværmere Køllesværmere Penselspindere Spindere o.l. Ugler Småsommerfugle
Mest spinkle, dagsommerfugle-lignende dyr Meget store natsommerfugle Klarvingede og dagaktive Flotfarvede og dagaktive Lodne med mærkelige larver. Ofte lodne. Klapper vingerne sammen Mest brune og flade De små er samlet her.
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden iPind.jpg (1062 bytes) Tilbage til dyrelivet